Copilot.

Jouw intelligente AI-assistent, de co-piloot die jouw werk efficiënter en productiever maakt. Copilot maakt gebruik van geavanceerde kunstmatige intelligentie om je te ondersteunen bij dagelijkse taken, creatieve projecten en informatiebehoeften. Met een eenvoudige chatervaring staat Copilot altijd klaar om antwoorden te geven en content te genereren. Bovendien kun je Copilot integreren met verschillende Microsoft-applicaties, zoals Word, PowerPoint en Excel.

Voordelen van Microsoft Copilot

  • Verhoogde productiviteit
  • Creatie van content en ideeën
  • Automatisering van herhaalde taken
  • Verbeter security
  • Eigen copiloot per functie (zelfs per medewerker).

De ware kracht van Copilot: Jouw eigen AI en data

Copilot is jouw persoonlijke AI-assistent binnen Microsoft. En dan ook echt jouw eigen copiloot. Iedere collega die beschikt over Microsoft 365 heeft dus een eigen copiloot. Het grote voordeel is dat Copilot jouw eigen gegevens binnen de Microsoft-omgeving gebruikt. Dit zorgt voor resultaten die nauw aansluiten bij jouw specifieke behoeften. En niet te vergeten: het is veiliger dan openbare tools. Heb je ook data in externe systemen, zoals een CRM? Met de juiste configuratie kun je deze gegevens ook beschikbaar maken voor Microsoft Copilot, met als resultaat nog betere output!

Copilot in combinatie met Microsoft applicaties

Microsoft Copilot is ook jouw assistent binnen de verschillende Microsoft applicaties. Waar je dan aan moet denken? Extra functionaliteit binnen en productiever werken met Word, PowerPoint, Excel, Teams en meer. Om je een beeld te geven hoe dat er in de praktijk uit kan zien:

Word

Bij het schrijven van een nieuw document of het bewerken van een bestaand document kan Copilot je helpen met het genereren van tekst. Je kunt bijvoorbeeld een eenvoudige zin of een complex verzoek opgeven, zoals “Schrijf een projectplan op basis van document X”.

Excel

Copilot kan je helpen bij het vereenvoudigen van complexe berekeningen en formules door je intenties in natuurlijke taal uit te drukken. Bijvoorbeeld: “Bereken de totale omzet voor kwartaal 3”.

PowerPoint

Tijdens het maken van een presentatie kan Copilot suggesties doen voor tekst, afbeeldingen en grafieken op basis van jouw input. Dit helpt bij het creëren van boeiende dia’s.

Teams

Binnen Microsoft Teams kun je Copilot gebruiken om efficiënt te communiceren, taken te beheren en informatie te delen. Je kunt bijvoorbeeld Copilot vragen om een samenvatting te maken met actiepunten van een overleg.

Zorg voor goede inrichting

Je bent wellicht overtuigd van de talrijke voordelen van Microsoft Copilot. Fantastisch! Maar let op: het gebruik van Copilot om gegevens te benutten brengt ook risico’s met zich mee. Wie heeft toegang tot welke data? En welke resultaten worden gegenereerd? Je wilt bijvoorbeeld voorkomen dat iedereen elkaars salaris kan opvragen, of dat de hele organisatie toegang heeft tot alle documenten en daar via Copilot bij kan komen. Het correct configureren van dataopslag, rechten en toegang is niet alleen belangrijk, maar zelfs onmisbaar.

Aanvaarding van Microsoft Copilot 

Zijn de voordelen voor jou duidelijk? En voor je collega’s? Want Copilot wordt pas een succes als het merendeel van de collega’s ermee aan de slag gaat! Onbekend maakt immers onbemind. Daarom bieden wij ook adoptietrajecten aan. En dat doen we op jouw voorwaarden.

Wil je een e-learning volgen? Een training op locatie? Of liever persoonlijke begeleiding waarbij we naast de medewerker gaan zitten om alles toe te lichten? Het is allemaal mogelijk! Mogen we samen met jou van Copilot een succes maken?

Sommige mensen zullen snel de potentie van Copilot herkennen en enthousiast aan de slag gaan. Anderen blijven juist terughoudend bij nieuwe ontwikkelingen en laten Microsoft Copilot links liggen. Hoe zorg jij ervoor dat Microsoft Copilot, na de juiste configuratie, breed wordt omarmd binnen jouw organisatie? Door adoptie.

IC Automatisering biedt trainingen op locatie, e-learning en zelfs persoonlijke begeleiding (floorwalking) om gebruikers te ondersteunen. En vergeet niet: onze servicedesk staat altijd klaar om jou en jouw collega’s te helpen! Laten we samen van Microsoft Copilot een succes maken voor jouw organisatie.