VoIP-telefooncentrale.

Benieuwd naar de voordelen van een VoIP-telefooncentrale? IC-Automatisering is dé partij in Zuid-West Nederland die gespecialiseerd is in VoIP-telefonie. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en helpen je van advies tot installatie en van implementatie tot onderhoud.

Wat is een VoIP-telefooncentrale?

Bellen via het internet wordt ook wel VoIP-telefonie genoemd. Er bestaan verschillende ingewikkelde termen die allemaal hetzelfde aanduiden. Cloud telefonie en hosted voice zijn namelijk ook synoniemen voor internetbellen. Een VoIP-telefooncentrale is dan ook je eigen online telefooncentrale.

De voordelen van internetbellen

Er zijn verschillende manieren van internetbellen. Namelijk bellen via Skype, FaceTime of WhatsApp, maar bedrijven kunnen ook gewoon met een IP-telefoon via het internet bellen. Deze communicatiemethode is stukken goedkoper dan bellen via de analoge telefoon. Gemiddeld zelfs wel 25% goedkoper! Daarnaast profiteer je van een hogere geluidskwaliteit.

Overal waar je internet hebt, kun je dankzij de VoIP-telefooncentrale bellen met het zakelijke telefoonnummer. Dit is ideaal voor werknemers die regelmatig thuis werken. Zelfs doorverbinden is (dankzij Hosted VoIP) gewoon mogelijk wanneer iemand zich op een andere locatie bevindt. Tot slot kun je vanuit ieder land bellen tegen lage kosten. Voor bedrijven op de internationale markt is een ‘virtuele’ VoIP-telefooncentrale dus ook een slim idee.

Wat is een SIP-trunk?

Een VoIP-telefooncentrale kan uitgerust worden met een SIP-trunk. Daarmee wordt de telefooncentrale aangesloten op een telefonienetwerk via het internet. Daarnaast kan het aantal beschikbare lijnen heel flexibel worden ingesteld dankzij een SIP-trunk. Tot slot brengt dit een kostenbesparing met zich mee.

Een totaaloplossing bij IC-Automatisering

Bij IC-Automatisering kunnen we je niet alleen helpen bij het verzorgen van het juiste VoIP-netwerk, maar zijn we ook gespecialiseerd in andere aspecten van telecommunicatie. Denk bijvoorbeeld aan de installatie van telefooncentrales, geïntegreerde DECT systemen, headsets, analoge telefoons en nog veel meer. Voor al deze producten werken wij samen met betrouwbare merken zoals Tiptel, Siemens en Panasonic.

Daarnaast brengen we graag professioneel advies uit over de meest voordelige en efficiënte telecommunicatiemiddelen. Zo zorgen we er samen voor dat de bereikbaarheid van jouw bedrijf wordt geoptimaliseerd! Wil je meer weten over cloud telefonie, VoIP-telefooncentrales of een SIP-trunk? Vraag het ons gerust.